joi, 19 aprilie 2012

Contului 635. Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate

Contabilitatea cheltuielilor cu alte impozite, taxe şi vărsăminte asimilate este este un cont de activ, si functioneaza astfel:
- Înregistrarea în contabilitate a operaţiunii privind prorata din taxa pe valoarea adăugată deductibilă devenită nedeductibilă, în baza documentelor justificative:
635. Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate
=
4426. TVA deductibilă
- Înregistrarea în contabilitate a operaţiunii privind taxa pe valoarea adăugată colectată aferentă bunurilor si serviciilor folosite în scop personal, predate cu titlu gratuit care depașesc limitele prevazute de lege, cea aferenta lipsurilor peste normele legale, precum si cea aferenta bunurilor si serviciilor acordate salariatilor sub forma avantajelor in natura, în baza documentelor justificative:
635. Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate
=
4427. TVA colectată
- Înregistrarea în contabilitate a operaţiunii privind decontarile cu bugetul statului privind impozite, taxe şi vărsăminte asimilate, cum sunt: diferenţele de pret la gaze şi ţiţei obţinute din producţia internă, impozitul pe clădiri şi impozitul pe terenuri, taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat, precum şi alte impozite şi taxe, în baza documentelor justificative:
635. Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate
=
446. Alte impozite, taxe si varsaminte asimilate
- Înregistrarea în contabilitate a operaţiunii privind datoriile şi vărsămintele de efectuat, către alte organisme publice, potrivit legii, în baza documentelor justificative:
635. Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate
=
447. Fonduri speciale – taxe si varsaminte asimilate
- Înregistrarea în contabilitate a operaţiunii privind sume în curs de clarificare, în baza documentelor justificative:
635. Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate
=
473. Decontari din operatii in curs de clarificare

Contul 635. Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte assimilate, poate fi creditat in cursul perioadei, pentru operatiile in participatie, cu sumele transmise pe baza de decont.

La sfarsitul perioadei, soldul se transfera asupra contului de profit si pierdere (121).

2 comentarii:

  1. Salut, eu detin o societate neplatitoare de tva, practic tot tva-ul pe care-l platesc la furnizori pot sa-l trec in contul 635?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Cristian,
      Scuze de intarzierea raspunsului. Tu ca societate neplatitoare de TVA nu trebuie sa evidentiezi niciunde acest TVA. Il incluzi in valoarea contului 401. Practic o sa faci:
      Achizitia (de marfuri, servicii, etc)=401.
      Sper ca ti-am dat raspunsul pe care il cautai. Daca nu revino cu detalii. Spor,

      Ștergere